Pages

6 May 2012

DIKKATLER BURAYA ! UMIT BENAN SAHIN

Stuttgart'da 1980 yılında doğan Ümit Benan Şahin iki yaşındayken ailesi ile birlikte İstanbula taşındı.


Orada 15 yaşına kadar kaldığında zamanın yarısını okul ve diğer yarısınıda babasının tekstil atölyesinde harcıyordu. Onsekiz yaşında Boston'a giden Benan  ve pazarlama ve halkla ilişkiler eğitimi aldı. Burada Ümit'in kozmopolitan ve çok kültürlü kişiliği şekillenmeye başlamışdı. 

Amerikada yaşarken Modacı olmaya karar verince yazları Milanoda çizim dersleri almaya başlar. Üniversite eğitimini tamamlayınca Milanoya dönüp Marangoni Enstitüsünde Moda Tasarımcılığı üzerine master okudu. Ardından sonraki iki yıl boyunca Londradaki Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Kollejinde stilistlik kursları ve İstanbulda babasının yanında uzun zamanlarm geçririp tekstil tekniklerini öğrendi.

24 yaşında Amerikaya geri döndüğünde Parsons Diazayn Okulunda kalıp çıkarma kursuna yazıldı ve değişik markalarla işbirliği yapmaya başladı. 2006 yılında Ümit Milanoya yerleşti. 2009 yılında Ümit Benan markasını yarattı ve henüz ikinci kolleksiyonu olmasına rağmen, Erkek giyimi kategorisinde ilk kez verilen Alta Roma, Pitti İmmagine ve L'Uomo Vogue tarafında düzenlenen ''Who's On Next'' (Sıradaki Büyük İsim)yarışmasında birinci oldu.

2011 yılında Ümit Benan Şahin Trussardi markası ile bay ve bayan kolleksiyonlarında moda danışmanlığı için iş birliği yaptı.
Yeni görevi olan Yaratıcı Direktörlüğü Milan Vukmirovic'ten devir alıp Trussardi bay ve bayan kolleksiyonlarının görünümünü yeniden tanımladı.

Umit Benan Trussardi Bay 


Umit Benan Trussardi Bayan

Ümit Benan Şahin'in sitili rahat zerafet, kaliteli kumaşlar ve kusursuz işçilikle  - bu günün erkeğinün gardrobunda hafif ironik dokunuşlarla şekilleniyor. 


Kendi ismi altındaki tasarımlarını ilk kez Ocak 2010 yılında Pitti Uomo 77'de ( Dünyada erkek giyim ve aksesuar kolleksiyonları için en önemli platform olup yeni projelerin tanıtıldıgı organizasyon) dikkat çeken duygu yüklü bir performans ile sundu- Moda alıcıları ve basını tarafından oldukça saygı ve beğeni gördü.
''WHO İS ON NEXT ödülü kariyeriniz için ne anlam taşıyor'' sorusuna Ümit Benan: ''Benim İtalyada ve Dünyada tanınmama sebep oldu ayrıca ailem çok gururlandırdı ve buda benim için çok önemli'' dedi.

Ocak 2012 Milano Moda Haftasında, Şahin öyle bir kolleksiyon sundu ki, sezonun erkek giyiminde öne çıkanı olarak tanımalndı. Ümit Benan Sonbahar 2012'yi, bu sezon ilk kez podyumda sunmuş oldu. Bolca spor giyim seçenekleride vardı, olgunlaşmış bir modacının işaretleriydi. 

Şahin, podyum için kafasında tam savaş bitiminde, askerlerin hatıra resimi için bir araya gelip hazırlanışlarını canlandırmış.
''Ben bir kolleksiyon üzerinde çalışırken karakterler benim için çok önemli,'' diye şov öncesi açıklayan Şahin, ''Onların hepsinin ardında hikayeleri olmak zorunda''.





İlginç olanda Şahinin hikayesini insanların öğrenmeye gayretli olmaları. Daniel Perez, Details  editörü, onu hem iyi bir kişi hemde harika bir modacı olarak tarif ediyor. Terry Jones'un, i-D editörü, Şahin'in dövmeleri oldukça ilgisini çekmiş onlarda kendi çaplarında Şahinin hayat hikayesini anlatıyor.
Ocak ayında hazırladığı kolleksiyonla eleştirenleri birkez daha susturmuş gibi görünüyor. Şu da not edilmeye değerki bu kolleksiyon şimdiye kadar Milanoda sunulan en iyi askeri üniform ilhamlı giysilerden oluşuyor,yulaf grisi kargo pantalonlar, kusursuz yapılandırılmış kalın yünden takım ceketler, ki bunlardan bir tanesini yana doğru kaç santim kayma ile düğmelenmişti. Eleştirmenler kıyafetlerin basitce giyilebir olduğunu ama sunulma tarzları onları dahada geniş çapda çekici kıldığına kara verdi, tıpkı Şahin'in olmasını istedği gibi.

''Artık insanların beni modacı olarak gördüğünü , ve benim kıyafetlerimi alanların gerçektende moda dünyasını takib edenler olduğunu  düşünüyorum'' demiş Şahin.

'' Artık sadece modacı olmakdansa daha çok bir marka olmam gerek. Makina marka olarak çalışmaya başlamalı, sadece bir karaktere dayanarak değil''.

Ben mutlaka bu köşeyi takib edeceğim,sizlerinde öyle yapmasını tavsiye ederim!
Eminim ki Ümit Benan daha bir çok eğlendiren ve keyif aldıran kreasyonları gelecekte sunacak.


























No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comments